nail challenge · nails

Mermaid Nails

I’ve been on a such a mermaid kick lately you wouldn’t believe. So when I spied a #babymermaidmonday coming up in Instagram, I decided to join. I don’t know why it’s “baby”, nor do I know why it is on a Wednesday instead of Monday, but hey, who cares! Mermaids for everyone!

(edit. You guys, I totally forgot the color theme was pink, purple, and coral! I got so excited about the new polish! Seems like you get a green mermaid monday this time..)

Olen ollut viime aikoina erittäin kiinnostunut merenneidoista, joten kun näin että #babymermaidmonday oli tulossa Instagramissa, otin tilaisuudesta vaarin. En tiedä miksi se on “vauva”, tai että miksi se on keskiviikkona, eikä maanantaina niin kuin nimestä voisi päätellä, mutta hei, onko sillä nyt niin väliä. Merenneidot jakoon!

(edit. Apua, unohdin täysin että väriteema oli pinkki, violetti, ja koralli! Innostuin liikaa uudesta lakasta! No, tällä kertaa tuli sitten vihreät merenneitokynnet..)

Mermaid nails
Mermaid Nails

Some weeks ago I spotted an interesting nail polish on Sirène Polish, a South Korean indie brand. It was green and it had small, dark flecks in it, and it was named Monster – I immediately thought of seaweed, Loch Ness, deep oceans, and monsters in fairy tales. Must have.

And it fit this theme perfectly.

Joitakin viikkoja sitten huomasin kiinnostavan uutuuden Sirène Polishilla, joka on Etelä-Korealainen indielakkavalmistaja. Se oli utuisen vihreä, siinä oli pieniä, tummia hippusia seassa, ja sen nimi oli Monster, Hirviö. Mielikuviin nousi välittömästi merilevä, Loch Ness, merten syvyydet, ja satujen hirviöt. Se oli pakko saada.

Ja se toimi tähän teemaan täydellisesti.

nails and nail polish bottle
Sirène Polish Monster

Other than Monster, I used Moyou London’s White and Black Knights for stamping, with images from Uberchic’s Mermaid Life. On the scale-like nails, I first stamped with white, then painted over with Monster (it is very sheer on one coat), and then went over with black. I love the layering image on the plate, so handy.

Hirviön päälle leimasin Moyou Londonin White ja Black Knighteilla. Kuviot ovat Uberchicin Mermaid Life -laatasta. Suomuisiin kynsiin leimasin ensin valkoisella, jonka jälkeen levitin päälle uuden kerroksen Hirviötä (se on hyvin sheer yhdellä kerroksella), ja vielä lopuksi leimasin päälle mustalla. Merenneitolaatan kerrostettava kuvio on niin ihanan kätevä.

nail stamping plate nail polishes
Uberchic Mermaid Life, Sirène Polish Monster, Moyou London White Knight & Black Knight

And in the above picture you can see how totally pro I am: taking pictures with my phone’s camera, in my bath robe! Haha! I live the glamorous life.

Ja ylläolevassa kuvassa vielä näette kuinka pro olenkaan: otan kuvia kylpytakissani kännykän kameralla! Haha! Elämä on silkkaa glamouria.

Tallenna

Advertisements

3 thoughts on “Mermaid Nails

  1. Ihanat merenneitokynnet. Katselin pitkään “suomukynttä”, että miten muutama suomu näyttää muita vaaleammilta. Tajusin vasta tekstin luettuani. 😀 Mutta tuohan on nerokas keksintö tehdä kerrostettavia leimauskuvioita. Sillä saa helposti upean lakkauksen. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s