review · Skincare

Tonymoly Fruity Capsule Tok Tok Kiwi Sleeping Mask review

I am unabashedly in love with cute things. And cool looks. South Korean brand Tonymoly generally hits both of these sweet spots with their packaging, and so I buy their products from time to time. This time I bought Tonymoly Fruity Capsule Tok Tok Kiwi Sleeping Mask, which would not suffer from a shorter name! Predictably, there’s a halved kiwi on the lid:

Rakkauteni söpöjä ja cooleja asioita kohtaan on rajaton. Etelä-Korealainen merkki Tonymoly yleensä onnistuu tekemään tuotteita, jotka ovat söpöjä ja cooleja samaan aikaan, ja tämä tarkoittaa että aina silloin tällöin innostun ostamaan niitä. Tällä kertaa ostin Tonymoly Fruity Capsule Tok Tok Kiwi Sleeping Maskin, jonka nimi voisi olla lyhyempikin. Ei mitenkään yllättäen, kiwin puolikas on kannessa:

tonymoly fruity capsule tok tok kiwi sleeping mask
Kiwi, yum yum!

Sleeping masks are – if you haven’t come across them before – are creams that you put on when you go to sleep, and wash away in the morning with water. They don’t replace your usual night time creams and such, but are applied on top of them. Toner, essence, cream, so on, and finally, the sleeping mask. The result is supposed to be a fresh-looking skin, fully hydrated.

Jos et ole aiemmin törmännyt sleeping maskeihin (unimaskeihin?), ne ovat naamioita, jotka laitetaan ennen nukkumaanmenoa, ja pestään aamulla pois lämpimällä vedellä. Ne eivät siis korvaa normaalia iltaista rasvausta, koska naamio levitetään sen päälle. Eli ensin toneri, essence, kasvorasva, jne. ja lopuksi päälle naamiota ohut kerros. Tuloksena pitäisi aamulla olla kirkas ja kosteutettu iho.

tonymoly fruity capsule tok tok kiwi sleeping mask
What on earth is tok tok?

The packaging is on this particular mask is modern and simple, as are the fonts. I dig this.

Pakkaus on tässä nimenomaisessa naamiossa modernin simppeli, samoin fontit. Diggaan.

tonymoly fruity capsule tok tok kiwi sleeping mask
“The fresh fruit juice capsule sleeping pack is made of capsules containing refreshing energy from various fruits”

On the inside you find plastic lid with attached spatula. Tonymoly generally has their own spatula added to all packs and masks and such, which is a very hygienic plus. Dipping your fingers straight into the product just spreads bacteria.

Sisältä löytyy muovinen kansi, johon on kiinnitetty spaatteli. Tonymolyn tuotteissa tulee yleensä mukana oma spaatteli, joka on minusta hyvä ja hygieeninen plussa. Sormilla suoraan purkista ottaminen levittää bakteereita.

tonymoly fruity capsule tok tok kiwi sleeping mask
It comes with its own spatula

The product itself is pale green goo with tiny green gel capsules (at least I think they might be the capsules mentioned in the name), which melt away when you apply it. The scent is not unpleasant – it smells like milk and kiwi, a sweet concotion. It fades away after application.

For application, you need very little of the product – the amount on my finger in the picture is almost enough for the whole face! That means the 80ml will last for quite a while.

Naamio itsessään on vaalean vihreää mönjää, jossa on pieniä vihreitä geelikapseleita seassa (ainakin luulen että ne ovat pakkauksessa mainittuja kapseleita), jotka sulavat kasvoille. Tuoksu ei ole paha – se on makea sekoitus maitoa ja kiwiä, joka katoaa kun naamio on levitetty kasvoille.

Levitykseen ei tarvita paljoa – allaolevassa kuvassa sormeenpäälläni oleva nokare riittää lähestulkoon koko kasvoille! Pakkauksen 80ml riittää siis pitkäksi aikaa.

tonymoly fruity capsule tok tok kiwi sleeping mask
I think these little nodules are the capsules?

I’ve used this mask for few weeks now (meaning 4 or 5 times, since sleeping masks are used few times a week), and it is time for verdict:

Overall I liked this mask! It is easy to apply and easy to sleep in – general worry when using these is that your face will be sticky and it will spread to your pillow at night, but this melted into my skin nicely, and left only a tiny bit sticky feeling on my face. My pillow wasn’t worse for wear in the morning.

The result in the morning was pretty good too; after washing my face, my skin was matte, which is always a plus – I don’t like my face to be too creamy before makeup. Hydration-wise, my skin (which is a bit dry on the surface) had a nice feeling. The mask could have been a slight bit more moisturizing, but it definitely didn’t dry me out. Kiwi mask was meant for tired skin that needs elasticity, and I think it delivered pretty well! There are Tomato (brightening) and Orange (vitality) masks available also, if this doesn’t seem like your cup of tea.

Nyt kun olen käyttänyt tätä muutaman viikon (tarkoittaa 4 tai 5 käyttökertaa, sillä unimaskeja käytetään kerta-pari viikossa), on tuomion aika:

Yleisarvosana on hyvä! Naamio on helppo levittää ja siinä on helppo nukkua. Yleensä näiden kanssa huolenaiheena on että jäävätkö kasvot tahmeiksi, ja leviääkö kaikki tyynylle, mutta naamio suli mukavasti kasvoille, eikä tyynykään kokenut kovia. Tahmeus oli aika vähäistä, eikä haitannut.

Aamuisen kasvojenpesun jälkeinen olokin oli hyvä; ihoni oli hyvin mattapintainen, mikä on plussa – en tykkää liian kosteasta ihosta kun laitan meikkiä. Kosteutus oli ehkä keskitasoa (ihoni on pintakuiva), ei kuiva, mutta ei myöskään liian kostea. Ehkä aavistuksen olisi voinut olla kosteuttavampi, mutta en valita. Kiwimaski on tarkoitettu väsyneelle iholle, joka kaipaa elastisuutta, ja kyllä tämä minusta toimi kivasti! Sarjassa on myös Tomato (kirkastava) ja Orange (elinvoimainen) unimaskit, jos tämä ei vaikuta sopivalta.

Would I buy again? Maybe not. Sleeping masks are bit of an extra, a luxury for me, so I won’t be buying this any time it runs out. Next time I will likely buy something new, but this doesn’t mean this product was bad – I will happily use this until it runs out!

Ostaisinko uudestaan? Todennäköisesti en. Unimaskit ovat aika extratuote minulle, joten en osta tätä lisää heti kun se loppuu. Seuraavalla kerralla ostan varmaankin jotain uutta ja jännittävää, mutta se ei tarkoita että tämä tuote olisi huono – käytän sen mielelläni loppuun asti!

Advertisements

4 thoughts on “Tonymoly Fruity Capsule Tok Tok Kiwi Sleeping Mask review

  1. Mulla käytössä TonyMoly Intense Care Dual effect Sleeping pack sekä TM MagicFood Banana hand milk. Molemmista tykkään ja varsinkin käsirasva on todella hyvää, imeytyy nopeasti sekä tuoksuu banaanille 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s