nails · Skincare

Bliss Kiss Simply Pure Nail Oil Review

If you get into nail art and all that entails in blogs or Instagram or anywhere really, pretty soon you’ll see a mention of Bliss Kiss nail oil. I’m active on Instagram, and it’s quite frequently that I see the name. At first I thought bloggers got them as gifts from the company, or were paid to give good reviews (both happen) and I ignored them. But of course I got curious – so many people loved it. There had to be something behind it, right? So I ordered their Starter Kit ($20.79), and started their recommended 3-Day Initial Hydration Treatment. I went without nail polish for three days, oiling my cuticles all the time, as the instructions said my nails would suck in all the oil, which they did, and that reapplication would be needed. And voila, here are the results:

Jos vähänkään seuraa kynsitaidemaailmaa blogeissa tai Instagramissa tai missä tahansa päin nettiä, törmää aika äkkiä Bliss Kiss -kynsiöljyyn. Itse olen aktiivinen Instassa, ja siellä nimi näkyy erittäin usein. Aluksi ajattelin että bloggaajat vain saavat niitä ilmaislahjoina, tai että hyvistä arvioista saa rahaa (kumpaakin tapahtuu) ja jätin ne aikalailla huomiotta. Mutta tietenkin kävin lopulta uteliaaksi – niin moni rakasti niitä. Pakkohan niissä on jotain olla? Joten tilasin Starter Kitin ($20.79), ja aloitin ohjeiden suositteleman 3-Day Initial Hydration Treatmentin. Tämä tarkoitti sitä että olin kolme päivää ilman kynsilakkaa, ja öljysin kynsinauhojani ihan koko ajan. Kynnet imivät itseensä kaiken mitä niihin laitoin, niin kuin ohjeissa kerrottiinkin. Ja tässä ovat tulokset:

Bliss Kiss 3-Day Initial Hydration Treatment, days 1-4
Bliss Kiss 3-Day Initial Hydration Treatment, days 1-4

As you can see, at the beginning I had just cut my nails short, due to ongoing series of nasty breaks. My nails were dry, my cuticles pitiful – they always were. Nothing I hated more with my nails than quickly appearing cuticles. It always looked untidy. No better time to start the test.

By day 3 there was a huge change! My cuticles had actually shrank. My nails looked and felt better. I had hope. (Not being dramatic here at all)

Kuten näkyy, olin juuri leikannut kynteni lyhyiksi jatkuvien lohkeamisten takia. Kynteni olivat kuivat, kynsinauhani säälittävät – niinkuin aina. Mitään en inhonnut niin kovasti kuin heti ilmestyviä kynsinauhoja, jotka näyttivät aina epäsiisteiltä. Parempaa aloitusajankohtaa ei testille ollut.

Kolmantena päivänä oli muutos jo valtava! Kynsinauhani olivat vetäytyneet. Kynteni näyttivät ja tuntuivat paremmilta. Tunnelin päässä oli valoa. (en ole ollenkaan dramaattinen)

Bliss Kiss 3-Day Initial Hydration Treatment, days 1-4
The pen itself

Satisfied with initial results (surely this could not go on?) I started to use it regularly. The oil continued to be absorbed nicely, although not as quickly as in the beginning. It does not leave oily surface on the cuticles, that will not absorb no matter how long you wait (like many other cuticle oils that I might mention, I’m not bitter at all, waste of money), but it is very pleasant and easy to rub in.

Tyytyväisenä tuloksiin jatkoin käyttöä. Eihän tämä hyvyys voi jatkua? Edelleen öljy imeytyi nätisti kynsiin, mutta ei ihan samaa tahtia kuin alussa. Sormiin ei jää inhottavan öljyistä pintaa joka ei imeydy pois millään ja joka on pakko pestä pois (niinkuin monessa muussa kynsiöljyssä joita voisin mainita ja joista en ole ollenkaan katkera vaikka olivatkin rahanhukkaa), vaan on kovin miellyttävä ja helppo hieroa kynsiin.

Bliss Kiss Nail Oil
More recent look at my nails

This picture is after a month of use, and I am still very happy with the product. It is fantastic for my cuticles, and I swear my nails are now stronger. Before, anytime I bumped my nails into something, I had to check for breaks and chips – now, my nails can actually take a hit (not a big one, obviously). I have had some chips, of course, but almost exclusively on my right hand, which is understandable as I am right-handed and that side takes more hits and gets more use. And I suspect that with time, as the old chipped and worn tips grow out, that might change too.

A word about scent: I bought the most common scent “crisp”, and it is quite heavy and sweet. Now as it is still very early spring here, I can tolerate the smell as I’m usually (and especially in the summer time) quite allergic to many, many scents, but when the pollen starts to spread, I will have to switch to unscented version.

Because I am totally going to keep on buying this. 10/10!

Ylläoleva kuva on otettu kuukauden käytön jälkeen, ja olen edelleen erittäin tyytyväinen tuotteeseen. Kynsinauhoille se tekee ihmeitä, ja voin vaikka vannoa että kynteni ovat nyt vahvemmat. Ennen tätä aina kun käteni osui johonkin kynnet edellä, jouduin heti tarkistamaan niiden tilan halkeamien ja lohkeilun varalta, mutta nyt ne kestävät (pientä) osumaa. Jotain lohkeilua on tietysti ollut, mutta lähinnä oikeassa kädessäni. Olen oikeakätinen, joten se puoli luonnollisestikin ottaa enemmän osumaa ja sitä käytetään enemmän. Luulen kuitenkin että kun vanhat ja heikot kynnen pituudet kasvavat pois, sekin ongelma vähenee.

Ja vielä tuoksusta: oma versioni oli tuoksu nimeltä crispy, mutta se on enemmän kylläkin makeahko ja ehkä raskaskin. Se menee nyt vielä alkukeväästä, mutta koska olen kovin monelle hajusteelle allerginen (etenkin kesän siitepölyaikaan), luulen että seuravaalla kerralla mukaan tulee hajusteeton versio.

Koska aion todellakin ostaa tätä uudelleen. 10/10!

 

Advertisements

2 thoughts on “Bliss Kiss Simply Pure Nail Oil Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s